Contact Phone: 031 549 385

Kavitacija

Kaj je kavitacija?
Izguba odvečnih maščov je lahko enostavna

Izguba odvečnih maščov je lahko enostavna

Kavitacija je naravni pojav, ki nastane pod vplivom nizkofrekvenčnega ultrazvočnega valovanja. Ultrazvočno polje sproži nastanek mehurčkov, ki zrastejo do določene velikosti in se nato sesedejo sami vase. Pri tem se sprosti energija v obliki toplote (zanemarljiv učinek) in pritiska (prevladujoč učinek). Slednji zlahka razbije povečane maščobne celice v podkožju, ker njihove membrane niso odporne na nastale vibracije in minimalne spremembe nastale v pritisku tkiva. S tem je zagotovljena visoka natančnost in selektivnost terapije, saj ostala tkiva (površina kože, žile, živci, mišice) ostanejo nedotaknjena.

Kako poteka postopek?

Kavitacija ne zahteva posebnih priprav na terapijo. Po razgovoru, pregledu in izpolnjevanju potrebnih formularjev lahko takoj opravimo poseg. Najprej označimo predel telesa na katerem bomo izvajali UZ lipolizo. Prvi korak je vedno merjenje obsega in fotografiranje predela telesa, ki bo obravnavan. Poseg na vseh predelih telesa se izvaja leže. Na predel telesa se nanese ultrazvočni gel. Sam poseg se izvaja z ultrazvočno glavo s krožnimi gibi preko izbranega dela telesa. Običajno se pri enem posegu obravnava samo en predel (na primer samo trebuh, noge ali zadnjica). Poseg se zaključi s ponovnim merjenjem obsega in fotografiranjem. Sam poseg traja od 20 do 40 minut, odvisno od predela, velikosti predela in debeline maščobnih oblog. Poseg se izvaja simetrično na obeh straneh telesa v enakem trajanju. Za dosego vidnih rezultatov se priporoča 3 do 6 terapij v 2-tedenskih razmakih. S posegi seveda lahko nadaljujete, dokler ne dosežete želene oblike postave. Dopolnilne terapije niso nujnost, vendar pa limfna drenaža, radiofrekvenca ali RDT® terapija bistveno pospešijo presnovo sproščenih maščob in izboljšajo elastičnost kože. Po terapiji ne občutite nelagodja ali bolečine, koža je popolnoma nedotaknjena, zato lahko takoj nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi.

Kaj se dogaja po postopku? Kaj se zgodi s sproščeno maščobo?

Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Comments are closed.